Be-Uniek

Je mooiste haarkleur

Lang haar, kort, blond of donker, je haarkleur vertelt veel over wie je wilt zijn. Maar past je haarkleur wel bij jou? Onderschat nooit de kracht van de juiste haarkleur. Je haarkleur kan namelijk het mooiste in je naar boven halen, maar als je een verkeerde tint kiest bereik je het tegenovergestelde.

Welke haarkleur past bij jou?

Als je een ooit een kleuradvies hebt gehad dan is het heel gemakkelijk om een haarkleur te kiezen die je laat stralen. Tijdens een kleuranalyse wordt namelijk je persoonlijke (huid, haar en oog) kleur bepaald. Waarna je de kleur van je kleding, haar en make-up hierop afstemt, creer je uiterlijk balans en straal je van top tot teen.

Koele ondertoon

Wanneer je overwegend een koele huid-, haar- en oogkleur hebt is het mooi om je haar in een koele tint te verven. Zo creëer je balans in je uiterlijk. Dit zijn de zomer- en wintertypes. Heb je een koele ondertoon en kies je toch voor een warme haartint dan vloeien de kleur van je huid en je haar niet in elkaar over. Er ontstaat als het ware een scheidingslijn tussen je huid- en haarkleur waardoor het lijkt of je een pruik op hebt.

 

Het grote gevaar

Wanneer je bij de kapper of drogist een haarkleur uitkiest, wordt je als het ware aangetrokken tot warme kleuren. Dit komt omdat kleuren met een warme ondertoon voor je gevoel mooie, sprekende en sprankelende kleuren zijn. Wie kiest er nu voor een saaie en matte haarkleur? Bij lente- en de herfsttype staan deze warme kleuren perfect. Ze zorgen voor uiterlijk balans en laten hen stralen. Helaas geldt dit niet voor de zomer en de winter types, zij zien er juist mooier, stralender en sprankelend uit met een koele haarkleur. (dus juist met een saaie en matte haarkleur) Hierbij een algemene uitleg over seizoen type, haarkleur en haarverf, om het kiezen van een passende haarkleur gemakkelijk te maken. Gebruik de informatie die op jou van toepassing is.

Koele haarkleur

Heb je van nature een koele oogkleur, huidskleur en haarkleur dan ben je waarschijnlijk een zomertype of wintertype. Verf je haar in een koele haarkleur. De ondertoon is veelal; rood, blauw, paars of groen.

Voorbeelden van kleuren met een koele ondertoon zijn:

 • rood mahonie
 • aubergine
 • askleuren
 • mattinten
 • violet

Warme haarkleur

Heb je van nature een warme oogkleur, huidskleur en haarkleur dan ben je waarschijnlijk een herftstype of lentetype. Verf je haar in een warme haarkleur. De ondertoon is veelal; oranje en geel.

Voorbeelden van kleuren met een warme ondertoon zijn:

 • goud
 • koper
 • chocoladebruin
 • hazelnoot
 • champagne

Extra informatie

De 5 meest voorkomende haarkleur fouten die dames maken

1. Eén monochrome kleur.

Wanneer je je haar in 1 kleur verft, bestaat het risico dat het resultaat vlak en onnatuurlijk is. Highlights en/of lowlights geven je haar diepte en een natuurlijke look. Net alsof het door de zon is opgelicht. Het flatteertje uiterlijk en bovendien lijkt je haar dikker.

 

2. Blijf niet vasthouden aan de kleur die je als tiener had.

Dit geldt zeker voor brunettes. Het lijkt namelijk volkomen logisch, wanneer je haar grijs wordt, het te verven in de kleur die je daarvoor had.
Echter, wanneer je ouder wordt neemt niet alleen het pigment in je haar af, ook bij je huidskleur is dit het geval. Het is mooier en zachter om je haar kleur bijvoorbeeld een tintje lichter te verven dan je oorspronkelijke haarkleur. Het geeft je een zachtere en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het een feit dat wanneer je regelmatig je haar verft, de kleur elke x een beetje donkerder wordt. Dit noemen we stapelen. Voorbeeld; Ik kreeg mijn eerste grijze haren toen ik 21 jaar was en nu op mijn 45-ste ben ik bijna helemaal wit (90%). Mijn oorspronkelijke haarkleur was 4N (donkerbruin). En de laatste jaren verfde ik het met 6N (donkerblond) in combinatie met 5N (lichtbruin). Maar doordat je bij mij heel snel mijn uitgroei zag, verfde ik mijn haar om de 3 a 4 weken en vond iedereen dat ik zwart haar had. Sinds deze zomer heb ik highlights, en ik moet stiekem bekennen dat ik dat veel eerder had moeten doen.

 

3. Als je verft, verf dan met regelmaat.

Wanneer je ervoor kiest om je haar te verven, houdt het dan bij. Er is niets zo storend en onverzorgd als een uitgroei. heb je een hekel aan verven of vind je het te kostbaar. Doe het dan niet en omarm je grijze haren.

 

4. Grijshaar laat je stralen.

Grijze haren zorgen ervoor dat de roze tinten in je huid meer oplicht. Zo komen de blosjes op je wangen ineens naar voren en lijken je lippen ook roder van kleur. Let wel op dat je kleur in je kleding draagt. Met creme of beige lijkt je namelijk meteen een stuk ouder. Tip: minder kleur in je haar, meer kleur in je kleding.

 

5. Kies een kleur die je knapper maakt.

Wanneer je er nog niet aan toe bent om je haar grijs te laten worden, kies dan alsjeblieft een haarkleur die in balans is met de kleur van je huid. Doe je dat niet dan accentueer je je rimpels. Lijk je ouder. Je huid ziet er grauw uit en in sommige gevallen lijkt het zelfs alsof je een pruik ophebt.

 

Uitgebreide uitleg over haarverf, kleurnummers en kleurnuance

Hieronder leg ik alles uit over de haarkleurnummers en haarkleur benamingen.

BELANGRIJK OM TE WETEN: Jouw huidige haarkleur heeft effect op het uiteindelijke resultaat. Hoeveel grijze haren heb je? Verf je het al jaren in dezelfde kleur of heb je het afgelopen half jaar vijf verschilende kleuren gehad?

Wil je een lichtere haarkleur? Laat het alsjeblieft door een kapper doen.  Zeker weten dat het eindresultaat mooier wordt dan dat je zelf gaat lopen prutsen.

 

UITLEG HAARKLEURNUMMERS

Be-Uniek Training & Coaching in authenticiteit en zichtbaarheid. Kleding, Kapsel, Kleur, Sijl en imago advies. 

Alle haarkleurmerken gebruiken kleurnummers of codes op hun haarverftube. Het is onmogelijk om alle kleurnamen en kleurnummers te noemen doordat elk merk hierin varieert. zo kan een chocolade bruine kleur van het ene merk iets roder ogen dan de chocolade bruin van een ander merk.

HAARKLEURNUMMERS

HET EERSTE CIJFER GEEFT AAN HOE LICHT OF HOE DONKER DE KLEUR IS

1 = zwart

10 = extra blond

Andere weetjes:

 • 1.0 of 1N zijn exact dezelfde kleuren. Beide staan voor zwart – natuurtint. Ze worden alleen op een andere manier weergegeven.
 • Het cijfer voor de punt  1.0 of voor de letter 1N geeft aan hoe licht of donker de kleur is. 1.0 en 1N zijn beide zwart natuurtint

1.0 & 1N = zwart

2.0 & 2N = zeer donkerbruin

3.0 & 3N = donkerbruin

4.0 & 4N = middenbruin

5.0 & 5N = lichtbruin

6.0 & 6N = donkerblond

7.0 & 7N = middenblond

8.0 & 8N = lichtblond

9.0 & 9N = zeer lichtblond

10.0 & 10 N = extra lichtblond

KOELE EN WARME KLEURNUMMERS

Het cijfer achter de punt of de letters achter het eerste cijfer geven aan of het een warme of koele kleur is.

Bijvoorbeeld:

1N en 1.0 zijn identiek aan elkaar.
De N staat voor Natuurkleur en de 0 achter de punt betekent ook dat het om een natuurkleur gaat.
Andere weetjes:

 • alle kleuren met een 3 achter de punt of letter zijn sowieso warm! Bijvoorbeeld 9.3 of 10,33 of 8.43. Want 3 staat voor GOUD. Ben je een lente of herfst type dan is dat mooi. Zomer en winter types ogen met deze nuance bleekjes en zien er al snel vermoeid uit. Hun huid gaat juist stralen van een haarkleur met een koel/mat/as ondertoon/nuance.

Opgelet: Ben je bewust van het feit dat je kapper niet altijd op de hoogte is dat een koele haarkleur mooier staat bij een koele huidkleur en een warme tint mooi staat bij een warme huidkleur. Ik heb jaren een eigen kapsalon gehad en heb zelf dit inzicht pas gekregen tijdens mijn opleiding tot kleur- en stijlconsultant. Ik ben me destijds rot geschrokken hoeveel klanten ik met de verkeerde haarkleur naar buiten liet gaan. Het was voor mij echt een eyeopener en ik hoop dat er in de toekomst op kappersscholen meer aandacht is voor haarkleuren die bij je huidtint past. Helaas zie ik nog steeds heel veel mensen met een verkeerde haarkleur rondlopen. Dus daar valt nog veel winst te behalen.

UITLEG CIJFERS EN LETTERS ACHTER DE PUNT

.1 / A = Koele ondertoon

.2 / V = Koele ondertoon

.3 / G = Warme ondertoon

.4 / M / K = Warme ondertoon

.5 / M / R = Per merk zeer verschillend. Kan zowel warm als koele ondertoon hebben. Neigt de kleur meer naar oranje dan is het een warme kleur en neigt het meer naar rood dan is het een koele ondertoon. 

.6 = Koele ondertoon

.7 = Koele ondertoon

 Succes met het vinden van een passende haarkleur.

Help, ik heb last van haaruitval

Elke dag verlies je haren en gelukkig groeien deze weer opnieuw aan. Zolang je korte haren ziet bij je haargrens is er waarschijnlijk niets aan de hand.

dit betekent namelijk dat je haren uitvallen maar dat ze ook weer opnieuw aangroeien.

Wat veel mensen niet weten is dat je wel 60 tot 80 haren per dag verliest.

Bij mensen met veel haar is dit soms nog meer. Bij mensen met weinig haar is dit vaak iets minder.

Mensen met lange haren schrikken vaak als ze in het doucheputje kijken en zijn bang dat ze echt haaruitval hebben. Schrik niet. Wanneer je 10 lange haren in je hand hebt lijken het er wel 20. Meestal geen reden dus om je zorgen te maken.

Mijn haar breekt af

Veel mensen denken dan ook dat dit allemaal afgebroken haarjtes zijn, maar gelukkig is dat niet het geval. Ze zijn gewoon bezig om weer net zolang te worden als de uiteinde van je haar.Het is wel belangrijk dat je regelmatig je haar laat knippen want anders bestaat de kans dat je haar gaat splijten.

Waarom is mijn haar niet meer zo blond als vroeger?

Je haren worden langzaam donkerder en uiteindelijk worden ze weer lichter (grijs).

Doordat je elke dag haar verliest en de nieuwe haren vaak iets donkerder zijn zie je dat om de 4 jaar je haren donkerder zijn geworden. Leg maar eens foto’s van je op een rijtje van toen je 2, 6,10,14,18,20,24,28, 32 jaar was.

Grappig hé?!

Daarom zie je vaak dat mensen die vroegen blond waren, nog steeds hun haar blond verven of highlights hebben. Ze voelen zich een blondine. Sommige proberen het wel eens om hun haar in een donkere kleur te verven (want bij die ene vriendin of collega staat dat zo mooi). Echter is mijn ervaring (uitzonderingen daargelaten) dat wanneer zij hun haar donker verven en ze in de spiegel kijken er voor hun gevoel iets niet klopt.

Buitenkant en binnenkant matchen niet.

Geen roos maar droge hoofdhuid

Wanneer je last heb van schilfers op je hoofdhuid kan dat 2 dingen betekenen. Of je hebt last van roos of je hebt last van een droge hoofdhuid.

ROOS

Bij roos ontstaan er schilfers op je hoofdhuid omdat je huid sneller nieuwe huidcellen aanmaakt dan de oude afbreekt. hierdoor blijven dode huidcellen als schilfertjes op je hoofdhhuid plakken. Hiervoor gebruik je een antiroosshampoo. Dit is een dieptereinigende shampoo die ervoor zorgt dat de schilfers op je hoofdhuid losweken en verdwijenn.

Echter denken veel mensen dat ze roos hebben tewrijl dit in veel gevallen een droge hoofdhuid is. We wassen in deze tijd eigelijk te vaak en te veel ons haar, waardoor het natuurlijke beschermlaagje op je hoofdhuid verdwijnt. Je hoodhuid wordt droog en jeukt soms. Je kunt dit vergelijken met een droge grond uit de woestijn. Deze is helemaal gebarsten en wanneer je dat zou behandelen met een diepte reinigende shapmoo (zoals bij roos) dan wordt de huid nog droger. Er ontstaan dan schilfers die juist vragen om een verzorgende en verzachtende shampoo.

Mijn haarkleur is geel uitgevallen hoe krijg ik het lichter?

Wanneer je haarkleur wat geliger is uitgevallen dan je hoopte kun je het wassen met zilvershampoo. Vooral bij highlights werkt dit heel erg goed. Bij een geverfde haarkleur zie je minder snel effect.

Schwarzkopf Reflex Silver Shampoo 250 ml voor +/_€ 6 ,00 is een goede keus. Deze verkopen ze bij de drogist en vaak ook bij de supermarkt. Heel veel kappers gebruiken dit merk!

Verandering in uiterlijk

Als je jouw haarkleur een stuk donkerder of lichter maakt verander je uiterlijk.

Was je bijvoorbeeld een contrasterende winter, dan kan het zijn dat je met een lichtere haarkleur veranderd in een medium winter. Of als het verschil nog groter wordt dan kan dit zelfs betekenen dat je veranderd van seizoenstype. Houdt hier rekening mee.

Kortom, als je het haar een stuk lichter of donkerder verft dan verandert je uiterlijk, laat dat dan terug komen in je kleding voor uiterlijk balans.

 • Lichte types zijn mooi met licht en medium kleur kleding.
 • Medium types zijn mooi met overwegend medium kleur kleding. (Ton sur ton)
 • Contrasterende types zijn mooi met contrasterende kleuren. Licht en donker gecombineerd.
 • Donkere types zijn mooi met medium en donkere kleur kleding.

Informatie over een kapseladvies

recensies Be-Uniek

Dit is wat klanten zeggen…

Als je je innerlijk aan de buitenwereld wil laten zien, Trudy knows what to do for you!

Trudy is een fijn persoon. Het begint met een goed gesprek en een lekker bakje thee, maar ondertussen gebeurt er van alles. Zij kijkt naar je als mens en weet in korte tijd al wat jij nodig hebt, qua uiterlijk, om jezelf wat zekerder te voelen. Zij stelt zich op als een professional en heeft oog voor het gehele plaatje. Zij kijkt verder dan alleen het kapsel dat het beste bij iemand past en ook naar welke kleur het beste past bij een specifieke uitstraling. 
Als je bij Trudy bent geweest, voel je je niet alleen een ander mens doordat zij wat moois met je haar, kleding of stijl heeft gedaan. Je voelt je ook een ander mens omdat zij je ziet en je het gevoel hebt dat al je kwaliteiten gezien mogen worden! Als je graag je innerlijk aan de buitenwereld wil laten zien, maar je weet niet waar je moet beginnen? Trudy knows what to do for you!

Monique Blom

Directie, A Way 2 View

Specialiteit

Blink uit!

Powerdressing at work heeft alles te maken met communiceren. De vraag is niet of je om mode en kleding geeft. De vraag is wat je bewust of onbewust communiceert met je kledingkeuze. Ben je een professional? Heb je een representatieve functie of wil je doorgroeien naar een functie of baan met meer verantwoordelijkheden? Maak er vandaag nog werk van!

Met de door mij ontwikkelde succesformule ‘innerlijke en uiterlijke communicatie’ leer je welke invloed uiterlijk heeft op communicatie en verbinding. 

Het geheim van deze succesformule is de UNIEKE combinatie van NLP communicatie technieken en de (in 2014 award winnende) master methodiek ‘De Taal van kleding’. 

Na de workshop, training of 1-op-1 sessie weet je hoe je jouw persoonlijke leiderschap optimaal benut versterkt en inzet voor een aangenamer en succesvollere carrière. 

Echte resultaten bereik je immers pas wanneer er verbinding is, de klik, een goed gevoel.

Specialiteit

Alles onder één dak

JE UITERLIJK IN BALANS

Wil je voor eens en voor altijd weten wat bij je uiterlijk past? Ik geef kapsel-, kleur- en stijladvies, zodat je rust en zekerheid uit je uiterlijk haalt en dit ook uitstraalt. De adviezen zijn ideaal in combinatie met een garderobe check of online personal shoppen.

Uiterlijk in balans

INNERLIJK EN UITERLIJK

Hoe zien anderen jou? Hoe wil jij gezien worden? Ontdek hoe eenvoudig jij aan de buitenkant laat zien wie je van binnen bent. Zet jouw uiterlijk in als communicatiemiddel en zodat je geloofwaardiger en authentieker overkomt en jij je impact vergroot.

Innerlijk & Uiterlijk

INNERLIJK GROEIEN

Het klinkt misschien gek maar alles wat ik doe, doe ik vanuit de gedachte dat jij je innerlijk goed voelt. Ik nodig je uit je te kleden als de persoon die je (in de toekomst) wilt zijn. Als je uitstraalt wie je bent en wat je kan, bereik je sneller je doel.

Kleed je naar je ambitie

Creëer een persoonlijke stijl die voor je werkt!

Adres Kantoor Be-Uniek

Europalaan 44
3526 KS Utrecht

Adres Kapsel Advies

Hoornbloemlaan 2
3452 BM Vleuten

Bel Me Op

06-22605452

Zijn we al geconnect op social media?

  Voor en achternaam *

  E-mail *

  Telefoonnummer*