Blog

Laatste nieuws

 

Voor professionals die een volgende stap willen zetten in hun carrière en meer zelfvertrouwen willen halen uit hun kapsel, kleding en uitstraling.

door Trudy | sept 18, 2019

Dit is niet voor iedereen ( speciale uitnodiging)

Ik heb gezien dat je een van mijn trouwste lezers bent.

Je krijgt van mij nu wekelijks mails waarin ik verhalen, tips en inzichten met je deel over kapsels, kleding, styling, het onbewuste en beslissende brein en beïnvloeding.

Maar vandaag deel ik wat anders met je. Er staat namelijk iets ongelooflijk leuks te gebeuren!

Ik investeer elk jaar een fors bedrag in mijn ontwikkeling als mens en als ondernemer. Zo heb ik de afgelopen jaren de Master opleiding tot Integraal imago expert en de opleiding tot Nlp en life coach succesvol afgerond.

Mijn hoofd explodeert bijna van de ideeën en ik kon nauwelijks wachten tot vandaag om een van mijn nieuwste ontwikkelingen met jou te delen.

Ik heb er ontzettend veel zin in.

Ga er wederom veel van leren.

En het leuke is, jij kunt er ook je voordeel mee doen..

Over een paar weken ga ik bij Zalando werken!

Achter de schermen ben ik al druk bezig met de voorbereidingen. E-learning, testklanten, evalueren, foto’s voor op de site van Zalando etc.

Het is allemaal super vet en ik heb ongelooflijk veel zin in om straks echt aan de bak te gaan als online personal shopper bij Zalando.

Het is super om zo hard te groeien en ik wil mijn trouwste lezers daarin meenemen.

Want ik mag namelijk al mijn klanten korting geven, hoe vet is dat!

Dit werk ga ik doen naast mijn huidige werk als kapster, stylist en trainer.

Je zult dus begrijpen dat ik slechts een x aantal uur per week werkzaam zal zijn als personal shopper.

Daarom geef ik je nu de kans om je in te schrijven op een speciale lijst.

Want dit is niet voor iedereen. Ik kan namelijk niet iedereen voorzien van advies. Daarom wil ik  alleen mijn trouwste en meest enthousiaste lezers en klanten op die lijst hebben.

Wil jij daarbij zitten, dan vraag ik van je dat je op deze speciale link klikt om je te abonneren.

Door te klikken op deze link heb je de mogelijkheid om als een van de eerste te profiteren van  acties, kortingen en personal styling advies

 

PS

Don’t worry, je blijft sowieso de good old wekelijkse tip ontvangen die je nu al krijgt. Of je nou wel of niet op de link hierboven klikt.

Je afmelden voor de wekelijkse tip kan altijd door te klikken op afmelden, gewoon even naar beneden scrollen.

 

door Trudy | sept 18, 2019

'Als mannen me willen uittesten op mijn kennis dan moeten ze van goeden huize komen.'

Gisteren las ik een artikel in het AD over Eva (33), de enige vrouwelijke Alpine Advisor in héél Europa.

Voor diegenen die er niet bekend mee zijn, Alpine is een Franse sportauto, ontworpen in 1955. Van 1970 tot 1994 nam Renault het over en sinds 2012 is het een zelfstandig merk.
De auto wordt in het Noord-Franse Dieppe geproduceerd en is te koop vanaf 67 mille. 

Ik vind het zo ontzettend stoer wanneer er een vrouw op een positie zit waar men veelal een man verwacht. 

Auto’s zijn tenslotte nog steeds een mannending, zeker als we het over sportauto’s hebben. 

Eva is niet voor deze functie geselecteerd om met een leuk praatje mensen een auto te verkopen. Kopers willen het naadje van de kous weten.

Ze wordt nogal eens getest door de mannelijke bezoekers over haar kennis van Alpine auto’s. Ze moeten van goeden huize komen, want in al die jaren heeft ze slechts één keer iets op hoeven te zoeken.

Waanzinnig, toch!? 

Ondanks het feit dat steeds meer beroepen door zowel mannen als vrouwen worden uitgeoefend, bestaan er nog veel bedrijven waar je als vrouw in een mannenwereld terecht komt. 

Dit is ook het geval bij veel van mijn vrouwelijke klanten. Zij vinden het maar wat lastig om zichzelf te blijven en hebben vaak het gevoel dat ze zich moeten aanpassen.

Ze kleden zich bewust niet te vrouwelijk. 

Draag je te blote of te sexy kleding dan kun je seksistische opmerkingen verwachten en word je zeker niet serieus genomen.

Dat is het laatste wat ze willen en daarom passen ze zich vaak aan door zich mannelijker te gedragen en te kleden. 

Wist je dat 8 van de 10 eigenschappen die als belangrijkste eigenschappen voor een ideale leidinggevende, als vrouwelijk wordt gezien?

Wereldwijd onderzoek van de WPP leverde een top 10 van kenmerken van de ideale moderne leider op:
1. Expressief
2. Plannen voor de toekomst
3. Beslist
4. Redelijk
5. Loyaal
6. Flexibel
7. Geduldig
8. Veerkrachtig
9. Intuïtief
10.Coöperatief
Alleen de kenmerken ‘beslist’ (3) en ‘veerkrachtig’ (8) worden als mannelijk gekwalificeerd. De rest van de eigenschappen is, volgens de meeste deelnemers aan dit onderzoek, vrouwelijk!

Opvallend is dat de onderzoekers het lijstje aanvulde met 2 eigenschappen die essentieel zijn voor innovatie, namelijk empathie en kwetsbaarheid. Ook deze eigenschappen worden als meer vrouwelijk beoordeeld.

Ode aan alle vrouwen. ‘Dat geldt ook voor jou!’ Dus:

• Kies je eigen authentieke rol.
• Ben en blijf jezelf, want er zijn al zoveel anderen.
• Laat zien dat jij deskundig, uniek en onderscheidend bent.

Weet je niet goed hoe je dit doet? Ik help je graag!

Wist je dat ons brein al een beeld heeft gevormd over een persoon nog voordat hij überhaupt maar één woord heeft gesproken?

Voorbeeld: Jij hebt al een beeld gevormd over de bestuurder van een rode sportauto nog voordat je hem gesproken hebt. En dat beeld is anders dan van de persoon in een groene sportauto, of de bestuurder op een Harley Davidson.

Wat veel mensen niet weten is dat onze hersenen beeldverwerkers zijn. Geen enkele andere soort informatie wordt zo snel herkend, verwerkt en opgeslagen.

Zorg jij ervoor dat anderen het juiste beeld van jou hebben? Laat jij zien wie je bent en wat je kwaliteiten zijn? Wil jij een volgende stap zetten in jouw carrière?

Jouw outfit vertelt een verhaal, zorg dat het de juiste is!

Door kleuren en vormen te dragen die aansluiten bij je functie en persoonlijkheid laat jij zien wie je bent en wat je kan. Je bent en blijft jezelf en je vertelt het juiste verhaal. Op die manier beïnvloed je, heel natuurlijk het resultaat dat je voor ogen hebt.

Streef jij ook een hoger doel na?

Ik gebruik al jaren vaste formules om mijn klanten bewust te laten worden van uiterlijk, uitstraling, non-verbale communicatie en het onbewuste beslissende brein.
Door alle kennis en ervaring die ik in de tijd heb opgedaan, kan ik een verdiepingsslag maken en dat toepassen op de bestaande formule. Zo blijf ik in ontwikkeling en creëer ik mijn unieke stijl.

Door jou handvatten, inspiratie en inzicht in vormen, materiaal en kleur te geven, kan ik ook voor jou iets betekenen.

Wanneer jij de formules eigen hebt gemaakt ben je direct in staat om je persoonlijkheid en je kernkwaliteiten zichtbaar te maken en vanuit je eigen kracht, heel natuurlijk je doel bereiken.

Durf jij de uitdaging aan?

Als je doorklikt dan kom je meer te weten over mij en de succesformule.

Vraag hier een gratis inzicht sessie om te kijken wat het jouw oplevert.

Tot snel

Ik help je graag zodat jij serieus wordt genomen en op waarde wordt ingeschat.

door Trudy | sept 3, 2019

8 meest gemaakte zakelijke kleding missers

Ken je dat gevoel? Je staat ´s morgens voor de kledingkast en overweegt wat je moet dragen voor het geven van een presentatie?

Na het lezen van deze blog maak je deze veel gemaakte missers nooit meer.

Wat te dragen naar je werk kan een dagelijkse ‘struggle’ zijn. 

Zeker wanneer je een presentatie geeft.  Jij zal in het middelpunt van de belangstelling staan, dan wil je er goed uitzien. Misschien nog wel belangrijker is dat jij je goed voelt!  

Want wanneer jij je goed voelt, straal je dat ook uit. 

In deze blog deel ik de meest voorkomende missers die vrouwen maken bij het kiezen van een zakelijke en authentieke outfit. 

MISSER 1: HET GAAT TOCH OM WIE IK BEN, NIET OVER HOE IK ERUIT ZIE?  

De grootste fout die vaak wordt gemaakt is denken: ‘Het gaat toch om wie ik ben, niet over hoe ik eruit zie?’ 

De hele dag door word je beoordeeld op jouw uiterlijk. Wanneer je een presentatie moet geven of een vergadering voorzit ben je hier niet bewust mee bezig, maar eigenlijk speelt het uiterlijk altijd een rol. Hoe anderen jou zien bepaalt hoe zij op jou reageren. Wist je dat 80% van zakelijke beslissingen wordt genomen op basis van NIET-zakelijke overwegingen? 
Het draait om menselijk contact, vertrouwen, geloofwaardigheid, authenticiteit, elkaar mogen en het elkaar gunnen.
Tip: Wil je een goede indruk maken, dan is het belangrijk om te weten hoe je overkomt. Hoe zien anderen jou? Ligt dat in lijn met hoe jij gezien wilt worden?  

Het dragen van een Power-Outfit zal echt helpen! Het is dé manier om je publiek te laten zien wie jij bent.

MISSER 2:  JE ZIET ER PRECIES HETZELFDE UIT ALS IEDEREEN
Je komt naar kantoor en beseft dat je outfit hetzelfde is als die van iemand anders. Herken je dit? Het is een onderwerp dat ik vaak terug zie komen. Alle mannen op kantoor hebben exact dezelfde outfit; een donker gekleurd pak met een wit of lichtblauw gekleurd overhemd. 

Tip: Durf anders te zijn, onderscheid jezelf! Draag iets dat kwaliteit uitstraalt, maar maak het interessanter.

Ga  voor kleurrijke schoenen, een gewaagde print of draag een verfijnde stof die niemand anders draagt.

MISSER 3: JE STRAALT GEEN VERTROUWEN UIT

Als je outfit niet overeenkomt met wat je zegt, veroorzaakt dit miscommunicatie. Stel dat je een speels en licht outfit draagt, maar je moet een serieuze boodschap overbrengen aan je werknemers, dan kan dit misleidend overkomen.

Tip: Als je anderen wilt laten zien dat je betrouwbaar bent, gestructureerd en georganiseerd werkt, laat je outfit voor je spreken. Draag kleding van een hoge kwaliteit en effen kleuren. Combineer het met een blouse met een streepje of stipje en een rechtlijnige blazer. Eigenlijk onnodig om te zeggen, zorg ervoor dat je kleding schoon, fris en goed gestreken is. Laat je outfit voor je spreken!

 

MISSER 4: ELKE DAG IS ‘CASUAL FRIDAY’

Ben je een manager? Zorg dan dat je dat ook uitstraalt. Het dragen van casual outfits op kantoor kan je autoriteit ondermijnen. Mensen nemen je minder serieus of zien je niet als hun leidinggevende.

Tip: Houd rekening met de branche, de bedrijfscultuur en je functie. Creëer een outfit die dit zichtbaar maakt. Door je goed te kleden toon je respect voor jezelf als voor je omgeving.

Bijvoorbeeld: De directeur van een kleuterschool kleedt zich waarschijnlijk minder formeel dan de secretaresse van een advocatenkantoor.

MISSER 5: JE BENT ONGEPAST GEKLEED VOOR DE GELEGENHEID

De etiquette van wat te dragen naar het werk is aan het veranderen, waardoor het soms moeilijk is om je voor een bepaald moment goed te kleden. Veel gelegenheden hebben verschillende kledingcodes, dus de kans is groot dat u overdressed of underdressed bent. Dit creëert een afstand tussen jou en andere mensen.

Tip: Controleer voordat je naar een gelegenheid gaat, welk type outfit geschikt is. Is het informeel of formeel? Een gelukkige of een serieuze gelegenheid? Serveren ze cocktails of koffie? 

MISSER 6: JE KLEDING LEIDT AF

Mensen willen graag laten zien dat ze UNIEK zijn. Je moet kleding dragen waar jij je lekker en fijn in voelt, maar soms overdrijven mensen het. Wanneer je outfit afleidt, omdat het te luid is, niet goed past of te misleidend of suggestief is, hoort je publiek niet wat je zegt. Laat je outfit niet alle aandacht trekken. Het zal afbreuk doen aan de boodschap die je wilt overbrengen.

Tip: Zoek naar kleding die je natuurlijke schoonheid benadrukken en versterken. Vind de juiste kleuren en vormen die passen bij je lichaamstype en huidtint. Jij draagt ​​je outfit, NIET andersom.

MISSER 7: JE STIJL KOMT NIET OVEREEN MET JE PERSOONLIJKHEID

Authenticiteit is echt belangrijk! Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Onze kleding en de manier waarop we onszelf presenteren, zegt veel over onze persoonlijkheid.

Tip: Durf je stijl aan te passen aan je persoonlijkheid – wees authentiek – en maak indruk! Draag geen kleding omdat anderen dat van jou verlangen. Draag wat goed voelt en laat zien wie jij bent.

Twijfel je? Vraag iemand die je heel goed kent: “Ben ik dit?”.

 

MISSER 8: JE STAAT MET 2-O ACHTER

Vertel het juiste verhaal. Powerdressing voor presentaties, heeft alles te maken met communiceren. De vraag is niet of je om mode of kleding geeft. De vraag is wat je bewust of onbewust communiceert met je kledingkeuzes.

Jouw outfit vertelt een verhaal! Zorg dat het de juiste is. En je staat meteen met 1-0 voor!

Het beïnvloedt je resultaat. Het verbetert je betrouwbaarheid, je geloofwaardigheid, je GUNfactor en zelfs je inkomsten.

Maak een impact!

Wil jij na het lezen van deze tips weten wat ik voor je kan betekenen?

Vraag een GRATIS inzichtsessie aan https://www.be-uniek.nl/contact/

Ik help je graag zodat jij serieus wordt genomen en op waarde wordt ingeschat.

 

door Trudy | aug 26, 2019

Uit de kleren. Waarom is dit zo ongemakkelijk?

Het is bloedverziekend heet. 
Snel leg je je handdoek neer op het net zo hete zand.

Je trekt je jurkje uit.

Ai, je witte huid verblind je ogen.
Om je heen zie je alleen gebruinde mensen.

Die gaan trouwens ook vaker naar de sportschool dan jij.

Links van je ligt een Doutzen Kroeze look-alike.

Rechts van je ligt een bloedmooie afgetrainde vrouw 

En voor je staan twee slanke dennen te volleyballen. 

Wat zullen zij wel niet van jouw (witte) lijf denken???

Als jij een balletje slaat dan blubbert elk vetrolletje nog minstens 5 seconden na.

Snel verstop je je onder je handdoek terwijl je in jezelf mompelt: “Een dagje strand zou toch leuk moeten zijn?” 

Je bent alleen maar bezig met je uiterlijk en wordt bij elke blik die mensen op jou werpen onzekerder.

WAAROM IS DIT ZO ONGEMAKKELIJK?

Iedereen heeft een eigen idee hoe zijn of haar lichaam eruitziet.

Als het beeld dat je van jezelf hebt, eerder negatief dan positief is, dan maakt dat je banger, onzekerder en kwetsbaarder voor het oordeel van anderen.

In 2014 deed de Universiteit van Maastricht een onderzoek. Vrouwen die een negatief lichaamsbeeld hebben, lieten ze 3 foto´s zien. Eén van zichzelf, één van een slanke studente en één van een staande lampenkap. De vrouwen dachten daadwerkelijk dat andere mensen de slanke studente én de lampenkap mooier zouden vinden dan de foto van henzelf.

Een andere studie, aan de Britse University of Bristol toont aan dat wij mensen met een geel- of rode gelaatskleur, bij zowel blanke als donkere huid, het aantrekkelijkst vinden.

Dat ziet er gezonder en mooier uit dan een pips gezicht of een melkfleshuid.

WAT NU?

Het feit is dat je er helemaal niet zo belabberd uitziet als je zelf denkt!

Nog een feit is dat andere strandgangers veel te druk zijn met hun eigen lijf om op dat van jou te letten.

TIP: Leg de lat NIET zo hoog voor jezelf! 

TIP: Kijk met net zoveel mildheid naar jezelf en je eigen spiegelbeeld als wanneer je naar een vriendin of zus kijkt.

TIP: Ben dankbaar! Je lichaam dient je en je mag blij zijn dat het zo goed functioneert. Een beetje dankbaarheid heeft je lichaam wel verdient, of niet soms 🙂 

TIP: Vergelijk jezelf niet met anderen

TIP: Vergelijk op een andere manier. Jezelf met anderen vergelijken geeft je vaak een vervelend gevoel over jezelf.

TIP: Kijk anders! Je kunt ook naar iemand opkijken, iemand bewonderen. Interactie tussen mensen is bedoeld om van elkaar te leren. Je spiegelt iets aan elkaar. Wat je in de ander ziet, brengt je dichterbij het begrijpen en accepteren van jezelf.
Bovendien is het toch veel leuker om de allerbeste versie van jezelf te zijn, in plaats van een tweederangs versie van iemand anders?

Mijn missie is dat je meer zelfvertrouwen uit je kleding haalt.

Mijn hoogste doel is dat alle Nederlandse vrouwen blij zijn wanneer zij zichzelf in de spiegel zien. 

door Trudy | aug 21, 2019

wat je naar mijn mening nooit zou moeten willen. Tijd om dit irritante vergelijken op te lossen

In Zweden wonen twee meisjes van 20 jaar, Sofia Hagenlöv en Julia Bergman. 


Sinds de basisschool zijn ze BFF´s.

Om hun unieke vriendschap te bezegelen zijn ze een bizar project gestart. 
Ze willen namelijk zoveel mogelijk op elkaar lijken.

Het hoogste doel is om ooit identieke barbies te zijn.

Zo hebben ze hun blonde lokken in exact dezelfde zwarte kleur laten verven. Sporten ze minimaal 6 keer per week, want fysiek willen ze natuurlijk ook op elkaar lijken.
En in een filmpje is ook te zien hoe hun gezicht wordt bewerkt met forse spuiten botox en fillers.

Een van de hartsvriendinnen was buitengewoon ontevreden over haar lippen. Ze kon aan niets anders meer denken en zei elke minuut van de dag tegen haar BFF hoe ze droomde van volle lippen.

Nou die heeft ze. Elke lip is wel 4 cm dik.

Tis net zo´n vis met van die dikke zoeloe lippen. Articuleren is verleden tijd en BLUB zeggen lukt voorlopig ook niet meer.

Het is nogal sneu als je de voor en na foto´s bekijkt.
Vooraf waren het twee natural beauty´s.
Nu zijn het inderdaad twee plastic barbie poppen geworden.

Sofia en Julia doen precies wat je naar mijn mening nooit zou moeten willen.

Zoveel mogelijk op iemand anders lijken.

Heb ik je al vertelt dat ik een tweelingzus heb?

Als één van een tweeling weet ik als geen ander hoe het  is om jezelf met een ander te vergelijken. Hoe het voelt als de buitenwereld  exact hetzelfde doet. Mijn lieve zus en ik hebben nog het geluk dat we een twee-eiige tweeling zijn.

Begrijp me niet verkeerd, hoor. Ik vind het hartstikke leuk dat ik een tweeling zus heb.

Zo vond ik het als klein meisje super fijn dat ik niet in mijn uppie voor de klas stond als ik jarig was.
Je staat er dan toch maar mooi met zijn tweeën als de hele klas ´lang zullen ze leven zingt´ 😉

Wat ook heel fijn is, je hebt altijd een speelkameraatje in dezelfde leeftijd. of als volwassenen een sparringsmaatje die ongeveer in dezelfde levensfase als jij zit.

Het is ook niet zo dat we niet op elkaar WILLEN lijken. Ik had best haar mooie dikke bos met Katja Schuurman krullen willen hebben.

Maar dat eeuwige vergelijk met elkaar dat is echt niet fijn.

We zijn tenslotte twee individuen.

Vergelijk jij jezelf met anderen?
Of voel je druk van (social) media om aan een bepaald schoonheidsbeeld te voldoen? En wil je ook liever maatje 38 en een rimpelloos gezicht?

Herken jij dit bij jezelf?

Stop daarmee. Je doet jezelf tekort!

Mooi en aantrekkelijk zijn heeft helemaal niets te maken met je gewicht of je kledingmaat.

Mooi en aantrekkelijk zijn komt voort uit zelfvertrouwen.
Blij zijn met wie je bent zowel innerlijk als uiterlijk.

Tip: Vergelijk op een andere manier. Jezelf met anderen vergelijken geeft je vaak een vervelend gevoel over jezelf.

Tip: Kijk anders! Je kunt ook naar iemand opkijken, iemand bewonderen.

Tip: Interactie tussen mensen is bedoeld om van elkaar te leren. Je spiegelt iets aan elkaar.

Tip: Wat je in de ander ziet, brengt je dichterbij het begrijpen en accepteren van jezelf.

Bovendien is het toch veel leuker om de allerbeste versie van jezelf te zijn, in plaats van een tweederangs versie van iemand anders?

Mijn missie is dat je meer zelfvertrouwen uit je kleding haalt.
Mijn hoogste doel is dat alle Nederlandse vrouwen bij zijn wanneer zij zichzelf in de spiegel zien.

Wil jij dat ook?

Super tof!

Je krijgt NU een vette korting op mijn online training ’Hoe je met kleding optisch slanker lijkt en meer zelfvertrouwen krijgt in je werk en je leven’.

Je kunt namelijk nu (nog) meedoen voor slechts €27

Let op!

Deze prijs is alleen tijdens mijn vakantie geldig. Daarna zal ik het nooit meer zo goedkoop aanbieden.

Op deze pagina staat wat je krijgt, wat de reacties waren van mijn klanten, en de aanmeldknop: https://www.be-uniek.nl/online-cursus-met-kleding-optisch-slanker-lijken/


Open Inschrijving voor slechts €47?
Woensdagavond 18 september organiseer ik een workshop ´kleding in balans met jouw figuur´.

Je krijgt extra inzichten over jouw figuur door de tips die andere dames krijgen. Je kijkt namelijk met veel meer mildheid naar een ander dan naar jezelf. Hierdoor vallen de kwartjes sneller.

Op deze pagina staat wat je krijgt: www.be-uniek.nl/kledingadvies-figuur-in-balans/ https://www.be-uniek.nl/kledingadvies-figuur-in-balans/


Past een individueel advies van €127 beter bij jou?
Neem dan contact met me op.

Tot snel.

 

door Trudy | aug 13, 2019

F*ck, ik heb niets om aan te trekken. Tijd om dit irritante probleem op te lossen.

Na al het inpakstress ben je dan eindelijk op je vakantie bestemming aangekomen.

Bomvolle koffers met kleding,  want het zal jou dit keer niet gebeuren dat je gefrustreerd boven je koffer hangt omdat je die leuke top en je favoriete rok vergeten bent in te pakken.

De meeste dames kunnen maar weinig kledingstukken met elkaar combineren.

Herken jij dit ook bij jezelf?

Een combinatie maken met 3 kledingstukken lukt je wel. Waarschijnlijk hangt je hele kast er vol mee. Heb je daarentegen ook een set met 12 kledingstukken die je allemaal met elkaar kunt combineren?

Nee, dat dacht ik al.

Jij bent niet de enige!

Wil jij ook weten hoe je met weinig kleding giga veel verschillende combinaties kunt maken?

Super handig voor op vakantie want je sjouwt je geen bult. Daarnaast is het is ook ideaal voor zowel je privé garderobe als je werk garderobe.

Voor vrouwen is het namelijk veel lastiger om combinaties te maken.

Mannen hebben het daarentegen erg makkelijk.

Zij kunnen bij wijze van spreken s’ochtends met hun ogen dicht kleding uit de kast pakken om een paar minuten later de deur uit te gaan op weg naar het werk.

Mannen dragen geen broeken of colbert met prints.

Slechts een klein streepje, maar dan houdt het ook wel op.

Zij kunnen alle gekleurde overhemden en shirts combineren met vrijwel alle broeken die in de kast hangen.

Hierdoor hebben zij veel minder kleding (nodig) dan vrouwen!

Voor vrouwen geldt het tegenovergestelde.

Wij hebben ontzettend veel keuze tijdens het shoppen.

Zóveel verschillende kleuren, stoffen, prints, reliëfs en modellen dat het lastig is om mooie en bij elkaar passende combinaties te maken.

Je herkent het vast wel dat je tijdens het shoppen verliefd wordt op een blouse met een print om vervolgens thuis te komen en dan net niet de juiste broek, colbert of rok hebt om het mee te combineren.

Zo wordt je kledingkast steeds voller en voller, blijft er kleding ongedragen in de kast hangen en wordt het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken alsmaar versterkt.  

Je zou het jezelf net zo gemakkelijk kunnen maken als de mannen, door bijvoorbeeld geen broek, blazer of rok met prints te kopen. Enkel een dun streepje of een klein stipje, net als de heren.

Maar dat zou er toch heel saai uit gaan zien. Vind je ook niet?

De mannen op kantoor zien er allemaal hetzelfde uit? Zij dragen bijna allemaal hetzelfde outfit. Een donkerblauw pak met een wit of een lichtblauw overhemd.  

Niet bepaald onderscheidend hé?!

Het is toch fantastisch dat wij vrouwen ons kunnen onderscheiden!

Dat we niet allemaal in eenzelfde kleurcombinatie op kantoor verschijnen.

Want wij zouden onszelf (net als de mannen nu) tekort doen.

Jij bent UNIEK.

Juist de diversiteit aan kleding maakt dat jij je kunt onderscheiden van alle andere vrouwen op kantoor. Op die manier laat je zien dat jij uniek en authentiek bent. 

Nieuwsgierig geworden hoe je met weinig kleding super veel verschillende combinaties maakt?

Kledingcapsules behoren ook tot één van mijn briljanste trucs die ik in mijn online training deel.

Het maken van een kledingcapsule is veel eenvoudiger dan je wellicht denkt.

Het bespaart je enorm veel tijd, geld en de nodige frustratie.

Wil jij ook geen gedoe meer op vakantie?

Ben je het beu om zuchtend en steunend voor je voor je kledingkast te staan met het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken?

Dan wil jij vast één van mijn meest briljantste truc leren!

Afgelopen week is de zomerdeal van start gegaan.

Je krijgt een vette korting op mijn online training ’Hoe je met kleding optisch slanker lijkt en meer zelfvertrouwen krijgt in je werk en je leven’.

Doe je mee? 

Je kunt namelijk nu (nog) meedoen voor slechts €27

Let op!

Deze prijs is alleen tijdens mijn vakantie periode geldig. Daarna zal ik het nooit meer zo goedkoop aanbieden.

Op deze pagina staat wat je krijgt, wat de reacties waren van mijn klanten, en de aanmeldknop:

Online cursus: met kleding optisch slanker lijken

Gun jij dit ook iemand anders in jouw omgeving of netwerk?

Deel deze mail met haar, zodat jullie allebei kunnen genieten van deze unieke korting.

Tot snel want ik gun ook jou rust en overzicht in je hoofd én in je kledingkast.

door Trudy | aug 9, 2019

Onzekerheden waardoor je hard op je bek kunt gaan

Ik moet je iets bekennen. Het is iets wat veel mensen niet van mij weten of verwachten.

Ik schaam me er best wel voor om te moeten bekennen dat er een blubberpad van mijn billen via mijn bovenbenen naar mijn knieën loopt. Het ergste van alles is, dat er giga grote putten en gaten in zitten.

Waarom deel ik dit met jou? Wat heb jij eraan om te weten dat ik blubberbenen?

“Juist omdat ik me zo bewust ben van wat kleding kan bijdragen aan het gevoel dat je uit wilt stralen, betekent het niet dat ik totaal geen last van onzekerheden heb”.

Misschien is dat ook mijn drijfveer om op deze manier invulling te geven aan de online training.

Maar goed, omdat ik vrij slank oog, denkt iedereen dat ik een heeeel sportief type ben en geen aanleg heb om dik te worden. Terwijl het inmiddels meer dan 4,5 jaar geleden is dat ik voor het laatst heb gesport en ik echt wel aanleg heb om dik(ker) te worden.

Mijn moeder is 1,72 m lang en weegt 62 kilo (zo slank als je moeder;-) Mijn vader is 1,79 m en weegt ver boven de 100 kilo.
Ik zeg altijd dat ik het bovenlichaam van mijn moeder heb en het onderlichaam van mijn vader.

Ja, een duidelijke peer.

Dus als het te veel uit balans raakt dan krijg ik enorme fietstassen aan de zijkant van mijn heupen.

Mijn probleem is dat ik geen zin heb om te sporten en wel zin heb in snoepen.

Mijn valkuil is dat ik te goed weet hoe ik met kleding kan toveren.

Hoe ik vele kilo’s slanker en lichter lijk dan doet vermoeden. En ook met welke stoffen ik de putten en de gaten camoufleer.

In de lente, de winter en in de herfst houd ik van mijn lichaam, inclusief putten, maar in de zomer begint het te knagen en te wringen. Want ja, in de zomer moet ik in bikini.

Vorige week ging ik een weekendje met manlief weg.

We waren 22,5 jaar samen en dat wilden we natuurlijk vieren. We gingen naar een festival, op een camping met in het midden een groot meer. En jawel, de voorspelling was dat het 38 graden zou worden. Dat werd het!

Ik, (thuis) in een bak met bikini’s zoeken welke het meest verhullend was, kwam ik tot verbazing een corrigerend badpak tegen.

Yes, dat wordt het!

Dan maar geen bruine buik deze zomer.

Eenmaal op de camping probeerde ik mijn corrigerend badpak aan te trekken. Liggend op mijn rug, benen buiten het 2 persoon ienienienie tentje probeerde ik me in mijn corrigerend badpak te wurmen.

Hoorde ik nou krak?

Godsamme, waarom heb ik dit badpak vooraf thuis niet even gepast.
Het moet en het zal me lukken.
Plooi voor plooi, centimeter voor centimeter, kreeg ik het badpak steeds iets hoger zonder dat het nog een keer krak zei.

Phfff, zweet, wrrrr.. Druppeltjes zweet werden straaltjes, maar na veel wurmen en wroeten was het me gelukt.

Ik kroop de tent uit.

Manlief keek me aan en zei….
“Hé, heb je een nieuw badpak?”

Nee, die heb ik al even al is dit de eerste keer dat ik het aan heb.

Manlief: “Staat je goed, lekker ding van me!”

Zo zie je maar weer, ik kan ook met heel weinig kleding toveren.

Ik vrees dat de sportschool nog wel even op zich laat wachten…

Wil jij een aantal van mijn briljantste trucs leren?

Wil je weten hoe ook jij de overtollige kilo’s bij je billen, buik en heupen weg tovert?

Ben je het zat om gefrustreerd voor je kledingkast te staan en zou je willen dat je altijd iets hebt om aan te trekken?

Met welke broekzakken jouw billen er sexy uitzien?

Vandaag start de zomerdeal.

Je krijgt een vette korting op mijn online training ’Hoe je met kleding optisch slanker lijkt en meer zelfvertrouwen krijgt in je werk en je leven’.

Doe je mee?

Je kunt nu (nog) meedoen voor slechts €27

Let op!

Deze prijs is alleen tijdens de zomervakantie van 2019 geldig. Daarna zal ik het nooit meer zo goedkoop aanbieden.

Op deze pagina staat wat je krijgt, wat de reacties waren van mijn klanten, en de aanmeldknop:
https://www.be-uniek.nl/online-cursus-met-kleding-optisch-slanker-lijken/

Tot snel, want ik gun het jou ook dat je meer zelfvertrouwen uit je kleding haalt!

door Trudy | nov 16, 2016

Jouw knapste haarkleur

Kies de knapste haarkleur bij je huidskleur

Lang haar, kort, blond of donker, je haarkleur vertelt veel over wie je wilt zijn. Maar past je haarkleur wel bij jou? Onderschat nooit de kracht van de juiste haarkleur? Je haarkleur kan namelijk het mooiste in je naar boven halen, maar als je een verkeerde tint kiest bereik je het tegenovergestelde.

Dit zijn de meest voorkomende fouten die mensen maken

1. Eén monochrome kleur.

Wanneer je je haar in 1 kleur verft, bestaat het risico dat het resultaat vlak en onnatuurlijk is. Highlights en/of lowlights geven je haar diepte en een natuurlijke look. Net alsof het door de zon is opgelicht. Het flatteertje uiterlijk en bovendien lijkt je haar dikker.

2. Blijf niet vasthouden aan de kleur die je als tiener had.

Dit geldt zeker voor brunettes. Het lijkt namelijk volkomen logisch, wanneer je haar grijs wordt, het te verven in de kleur die je daarvoor had.
Echter, wanneer je ouder wordt neemt niet alleen het pigment in je haar af, ook bij je huidskleur is dit het geval. Het is mooier en zachter om je haar kleur bijvoorbeeld een tintje lichter te verven dan je oorspronkelijke haarkleur. Het geeft je een zachtere en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het een feit dat wanneer je regelmatig je haar verft, de kleur elke x een beetje donkerder wordt. Dit noemen we stapelen. Voorbeeld; Ik kreeg mijn eerste grijze haren toen ik 21 jaar was en nu op mijn 45-ste ben ik bijna helemaal wit (90%). Mijn oorspronkelijke haarkleur was 4N (donkerbruin). En de laatste jaren verfde ik het met 6N (donkerblond) in combinatie met 5N (lichtbruin). Maar doordat je bij mij heel snel mijn uitgroei zag, verfde ik mijn haar om de 3 a 4 weken en vond iedereen dat ik zwart haar had. Sinds deze zomer heb ik highlights, en ik moet stiekem bekennen dat ik dat veel eerder had moeten doen.

3. Als je verft, verf dan met regelmaat.

Wanneer je ervoor kiest om je haar te verven, houdt het dan bij. Er is niets zo storend en onverzorgd als een uitgroei. heb je een hekel aan verven of vind je het te kostbaar. Doe het dan niet en omarm je grijze haren.

4. Grijs haar laat je stralen.

Grijze haren zorgen ervoor dat de roze tinten in je huid meer oplicht. Zo komen de blosjes op je wangen ineens naar voren en lijken je lippen ook roder van kleur. Let wel op dat je kleur in je kleding draagt. Met creme of beige lijkt je namelijk meteen een stuk ouder. Tip: minder kleur in je haar, meer kleur in je kleding.

5. Kies een kleur die je knapper maakt.

Wanneer je er nog niet aan toe bent om je haar grijs te laten worden, kies dan alsjeblieft een haarkleur die in balans is met de kleur van je huid. Doe je dat niet dan accentueer je je rimpels. Lijk je ouder. Je huid ziet er grauw uit en in sommige gevallen lijkt het zelfs alsof je een pruik ophebt.

 Let’s shine

 Welke haarkleur past bij jou?

Als je een ooit een kleuradvies hebt gehad dan is het heel gemakkelijk om een haarkleur te kiezen die je laat stralen. Tijdens een kleuranalyse wordt namelijk je persoonlijke (huid, haar en oog) kleur bepaald. Waarna je de kleur van je kleding, haar en make-up hierop afstemt, creer je uiterlijk balans en straal je van top tot teen.

Koele ondertoon

Wanneer je overwegend een koele huid- , haar- en oogkleur hebt is het mooi om je haar in een koele tint te verven. Zo creëer je balans in je uiterlijk. Dit zijn de zomer- en wintertypes. Heb je een koele ondertoon en kies je toch voor een warme haartint dan vloeien de kleur van je huid en je haar niet in elkaar over. Er ontstaat als het ware een scheidingslijn tussen je huid- en haarkleur waardoor het lijkt of je een pruik op hebt.

Het grote gevaar

Wanneer je bij de kapper of drogist een haarkleur uitkiest, wordt je als het ware aangetrokken tot warme kleuren. Dit komt omdat kleuren met een warme ondertoon voor je gevoel mooie, sprekende en sprankelende kleuren zijn. Wie kiest er nu voor een saaie en matte haarkleur? Bij lente- en de herfsttype staan deze warme kleuren perfect. Ze zorgen voor uiterlijk balans en laten hen stralen. Helaas geldt dit niet voor de zomer en de winter types, zij zien er juist mooier, stralender en sprankelend uit met een koele haarkleur. (dus juist met een saaie en matte haarkleur) Hierbij een algemene uitleg over seizoenstype, haarkleur en haarverf, om het kiezen van een passende haarkleur gemakkelijk te maken. Gebruik de informatie die op jou van toepassing is.

Toelichting over seizoenstype en haarkleur

Hierbij een algemene uitleg om het kiezen van een passende haarkleur gemakkelijk te maken. Gebruik de informatie die op jou van toepassing is.

Zomertype & wintertype

Zomer- en wintertypes (koele ondertoon) zijn mooist met een koele haarkleur. De ondertoon van de haarkleur is veelal; rood, blauw, paars en groen. Voorbeelden hiervan zijn: roodmahonie, aubergine, askleuren en mattinten.

Lentetype & herfsttype

Lente en Herfst types (warme ondertoon) zijn het mooist een warme haarkleur. De ondertoon van de haarkleur is veelal; geel en oranje. Bijvoorbeeld, goud en koper, chocoladebruin, hazelnoot, goudblond, espresso, champagne.

 Toelichting haarkleurnummers

Het is onmogelijk om alle kleurnamen en kleurnummers te noemen doordat elk merk hierin sterk varieert. En er telkens nieuwe kleuren bij komen. Er zit wel een duidelijk systeem in. Hieronder een korte uitleg over haarverfnummers
Alle merken gebruiken kleurnummers of codes op hun haarverftube.

Het cijfer VOOR de punt of letter duidt aan hoe licht of hoe donker de kleur is

Bijvoorbeeld:
• cijfer voor een punt 5.0
• cijfer voor een letter 5N
• 5.0 en 5N zijn exact dezelfde kleuren alleen worden ze beide op een andere manier weergegeven.
• in beide gevallen geeft het eerste cijfer, dus het cijfer voor de punt of de letter aan hoe licht of donker de kleur is.
• 5N = lichtbruin natuurkleur.
• des te hoger het cijfer voor de punt of voor de letter des te lichter de kleur. (10 = licht & 1 = zwart)
• des te lager het nummer voor de punt of voor de letters, des te donkerder de kleur. (10 = licht & 1 = zwart)

Alle cijfers VOOR de punt of letter op een rijtje

10 = extra zeer licht blond
9 = zeer licht blond
8 = licht blond
7 = medium blond
6 = donker blond
5 = licht bruin
4 = medium bruin
3 = donker bruin
2 = zeer donker bruin / zwart
1 = zwart (sommige merken eindigen met het cijfer 2, er zijn ook merken die het cijfer 1 gebruiken)

Het cijfer ACHTER de punt of cijfer

Het cijfer achter de punt of cijfer geeft aan wat de kleurnuance van deze kleur is (koel of warm). Heb je een warme ondertoon in je natuurlijk palet (huid, haar en ogen) dan komt het meestal wel goed omdat je vaak toch die ene mooie sprekende en dus warme kleur uitkiest. Heb je overwegend een koele ondertoon in je natuurlijk palet (huid, haar en ogen) vraag je kapper om je haar in een kleur te verven met een koel/mat/as ondertoon/nuance. Deze kleuren ogen wellicht saai en zijn minder sprekend, ze laten jouw huidskleur juist stralen, terwijl een warme haarkleur bij jou juist minder sprekend oogt.
Bijvoorbeeld:
• 5N of 5.0 (5N en 5.0 zijn identiek aan elkaar)
• de N staat voor Natuurkleur en de 0 achter de punt betekent ook Natuurkleur
• alle kleuren met een 3 achter de punt of letter zijn sowieso warm! Bijvoorbeeld 9.3 of 10,33 of 8.43. Want 3 staat voor GOUD. Ben je een lente of herfst type dan is dat mooi.
• zomer en winter types ogen met deze nuance bleekjes en zien er al snel vermoeid uit. Hun huid gaat juist stralen van een haarkleur met een koel/mat/as ondertoon/nuance.

Opgelet: Ben je bewust van het feit dat je kapper niet altijd op de hoogte is dat een koele haarkleur mooier staat bij een koele huidkleur en een warme tint mooi staat bij een warme huidkleur. Ik heb jaren een eigen kapsalon gehad en heb zelf dit inzicht pas gekregen tijdens mijn opleiding tot kleur- en stijlconsultant. Ik ben me destijds rot geschrokken hoeveel klanten ik met de verkeerde haarkleur naar buiten liet gaan. Het was voor mij echt een eyeopener en ik hoop dat er in de toekomst op kappersscholen meer aandacht is voor dit feit. Helaas zie ik nog steeds heel veel mensen met een verkeerde haarkleur rondlopen.

Het cijfer ACHTER de punt op een rijtje:

1 = As kleur
2 = Violet kleur
3 = Goud kleur
4 = Oranje kleur
5 = Mahonie / Oranje kleur / Rood kleur (sommige verven met mahonie zijn wat oranje en sommige zijn meer rood. Oranje is mooi wanneer je een warme huidkleur hebt en Rood is mooi wanneer je een koele huidkleur hebt
6 = Rood kleur
7 = Matte kleur

Een letter of letters ACHTER de punt op een rijtje:

A = As kleur
V = Violet kleur
G = Goud kleur
O / K = Oranje en koper kleur
M = Mahonie / Oranje kleur / Rood kleur (sommige verven met mahonie zijn wat oranje en sommige zijn meer rood. Oranje is mooi wanneer je een warme huidkleur hebt en Rood is mooi wanneer je een koele huidkleur hebt
R = Rood kleur
M = Matte kleur. M kan dus rood betekenen maar ook mat

Twee cijfers ACHTER de punt op een rijtje:

Twee cijfers achter de punt of cijfer betekent een combinatie van twee kleurnuances.
Bijvoorbeeld:
• In de tweede rij (afbeelding hiernaast) zie je de kleuren 8.43 en 7.43
• De 8 en de 7 voor de punt geven aan hoe licht of donker de kleur is. 8 = lichter dan 7
• De combinatie van 4 en 3 geven de combinatie van de kleurnuance aan. 4 staat voor oranje en 3 staat voor goud
• Het is dus een oranje/goudkleurige tint (nuance)
• Op de onderste rij zie je staan 6.54. De 6 geeft aan hoe licht of donker de kleur is. Dus donkerblond
• De .54 staat voor rood en oranje. Dus een combinatie van deze twee nuances. In dit geval dus mooi bij mensen met een warme ondertoon.

Succes met het kiezen van jouw knapste kleur 

door Trudy | jun 29, 2016

Zakelijk succes met deze 7 slimme kledingtips

Zakelijk succesvoller met de juiste kleding!

Veel mensen weten niet hoe bepalend kleding is in het genereren van opdrachten of behalen van successen binnen de zakelijke wereld.

Kleine details hebben al een groot effect. Hieronder lees je enkele tips die je helpen bij de eerste stappen in het samenstellen van een goed zakelijk outfit.

  • Neem de tijd bij het kopen van nieuwe kleding dat voorkomt miskopen
  • Let goed op de pasvorm en niet op de maat
  • Kijk of het kledingstuk te combineren is met een kledingstuk uit je garderobe
  • Investeer in basiskleding van hoge kwaliteit, de waardevolste schatten in jouw kledingkast!
  • Goede onderkleding is de basis. Zorg dat onderkleding goed aansluit en niet knelt! Hierdoor komt je silhouet mooier tot zijn recht en oog je slanker
  • Dames; draag altijd een panty
  • Heren; draag sokken in dezelfde kleur als je broek of schoenen

Accessoires geven jouw persoonlijkheid weer

Met het aantal sieraden dat je draagt en de stijl van je accessoires,  laat je zien wie jij bent en waar jij voor staat.

Je straalt rust, orde en structuur uit door je schoenen, tas en riem op elkaar af te stemmen qua kleur, stijl en grootte.

Wil je laten zien dat je punctueel bent en verstand van zaken hebt, kies dan voor 1 (niet opvallend) sieraad, fijn van structuur in een hoge kwaliteit, dus geen zelfgemaakte, of leren sieraden. Jouw creativiteit en eigentijds laat je zien door 1 design sieraad te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad in een uitgesproken kleur of een uitgesproken vorm.

Ben je werkzaam in een non-profit organisatie dan mag het allemaal wat losser, kleurrijker en minder vormvast.

LET OP; Als je veel verschillende stijlen. vormen en kleuren combineert is je boodschap ‘chaotisch’ en dat wil je niet in heb bedrijfsleven.

Ieder mens is uniek, laat zien wie je bent en voel je prettig in het outfit dat je draagt.

Laat kleding voor je werken door je (inhoudelijke) boodschap te versterken!

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacy policy | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly