Gisteren las ik een artikel in het AD over Eva (33), de enige vrouwelijke Alpine Advisor in héél Europa.

Voor diegenen die er niet bekend mee zijn, Alpine is een Franse sportauto, ontworpen in 1955. Van 1970 tot 1994 nam Renault het over en sinds 2012 is het een zelfstandig merk.
De auto wordt in het Noord-Franse Dieppe geproduceerd en is te koop vanaf 67 mille. 

Ik vind het zo ontzettend stoer wanneer er een vrouw op een positie zit waar men veelal een man verwacht. 

Auto’s zijn tenslotte nog steeds een mannending, zeker als we het over sportauto’s hebben. 

Eva is niet voor deze functie geselecteerd om met een leuk praatje mensen een auto te verkopen. Kopers willen het naadje van de kous weten.

Ze wordt nogal eens getest door de mannelijke bezoekers over haar kennis van Alpine auto’s. Ze moeten van goeden huize komen, want in al die jaren heeft ze slechts één keer iets op hoeven te zoeken.

Waanzinnig, toch!? 

Ondanks het feit dat steeds meer beroepen door zowel mannen als vrouwen worden uitgeoefend, bestaan er nog veel bedrijven waar je als vrouw in een mannenwereld terecht komt. 

Dit is ook het geval bij veel van mijn vrouwelijke klanten. Zij vinden het maar wat lastig om zichzelf te blijven en hebben vaak het gevoel dat ze zich moeten aanpassen.

Ze kleden zich bewust niet te vrouwelijk. 

Draag je te blote of te sexy kleding dan kun je seksistische opmerkingen verwachten en word je zeker niet serieus genomen.

Dat is het laatste wat ze willen en daarom passen ze zich vaak aan door zich mannelijker te gedragen en te kleden. 

Wist je dat 8 van de 10 eigenschappen die als belangrijkste eigenschappen voor een ideale leidinggevende, als vrouwelijk wordt gezien?

Wereldwijd onderzoek van de WPP leverde een top 10 van kenmerken van de ideale moderne leider op:
1. Expressief
2. Plannen voor de toekomst
3. Beslist
4. Redelijk
5. Loyaal
6. Flexibel
7. Geduldig
8. Veerkrachtig
9. Intuïtief
10.Coöperatief
Alleen de kenmerken ‘beslist’ (3) en ‘veerkrachtig’ (8) worden als mannelijk gekwalificeerd. De rest van de eigenschappen is, volgens de meeste deelnemers aan dit onderzoek, vrouwelijk!

Opvallend is dat de onderzoekers het lijstje aanvulde met 2 eigenschappen die essentieel zijn voor innovatie, namelijk empathie en kwetsbaarheid. Ook deze eigenschappen worden als meer vrouwelijk beoordeeld.

Ode aan alle vrouwen. ‘Dat geldt ook voor jou!’ Dus:

• Kies je eigen authentieke rol.
• Ben en blijf jezelf, want er zijn al zoveel anderen.
• Laat zien dat jij deskundig, uniek en onderscheidend bent.

Weet je niet goed hoe je dit doet? Ik help je graag!

Wist je dat ons brein al een beeld heeft gevormd over een persoon nog voordat hij überhaupt maar één woord heeft gesproken?

Voorbeeld: Jij hebt al een beeld gevormd over de bestuurder van een rode sportauto nog voordat je hem gesproken hebt. En dat beeld is anders dan van de persoon in een groene sportauto, of de bestuurder op een Harley Davidson.

Wat veel mensen niet weten is dat onze hersenen beeldverwerkers zijn. Geen enkele andere soort informatie wordt zo snel herkend, verwerkt en opgeslagen.

Zorg jij ervoor dat anderen het juiste beeld van jou hebben? Laat jij zien wie je bent en wat je kwaliteiten zijn? Wil jij een volgende stap zetten in jouw carrière?

Jouw outfit vertelt een verhaal, zorg dat het de juiste is!

Door kleuren en vormen te dragen die aansluiten bij je functie en persoonlijkheid laat jij zien wie je bent en wat je kan. Je bent en blijft jezelf en je vertelt het juiste verhaal. Op die manier beïnvloed je, heel natuurlijk het resultaat dat je voor ogen hebt.

Streef jij ook een hoger doel na?

Ik gebruik al jaren vaste formules om mijn klanten bewust te laten worden van uiterlijk, uitstraling, non-verbale communicatie en het onbewuste beslissende brein.
Door alle kennis en ervaring die ik in de tijd heb opgedaan, kan ik een verdiepingsslag maken en dat toepassen op de bestaande formule. Zo blijf ik in ontwikkeling en creëer ik mijn unieke stijl.

Door jou handvatten, inspiratie en inzicht in vormen, materiaal en kleur te geven, kan ik ook voor jou iets betekenen.

Wanneer jij de formules eigen hebt gemaakt ben je direct in staat om je persoonlijkheid en je kernkwaliteiten zichtbaar te maken en vanuit je eigen kracht, heel natuurlijk je doel bereiken.

Durf jij de uitdaging aan?

Als je doorklikt dan kom je meer te weten over mij en de succesformule.

Vraag hier een gratis inzicht sessie om te kijken wat het jouw oplevert.

Tot snel

Ik help je graag zodat jij serieus wordt genomen en op waarde wordt ingeschat.